Blog

Poznaj nasz zespół!

by in nasz zespół 16 lipca, 2021

Chcesz wiedzieć, kto dokładnie odpowiada za realizację programów żywieniowych dla firm? Z przyjemnością przedstawiamy sylwetki naszych specjalistów!

 

Magdalena Kartasińska

Kierownik Działu Dietetycznego Dailyfruits, dietetyk kliniczny, edukator żywieniowy, wykładowca akademicki. Wraz ze sztabem dietetyków klinicznych edukuje pracowników firm z całej Polski w zakresie zdrowego odżywiania oraz wdraża i realizuje programy żywieniowe w organizacjach. Wiedzą i doświadczeniem z dziedziny dietetyki dzieli się również z pracodawcami biorąc udział w konferencjach i spotkaniach branżowych, poświęconych m.in. zagadnieniom HR. Nie powiela żywieniowych mitów – przekazując wiedzę bazuje na najnowszych doniesieniach naukowych inspirując słuchaczy przykładami z polskiego i zagranicznego rynku pracy.  Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie na kierunku Dietetyka. Autorka publikacji naukowych poświęconych tematyce żywienia. Wykładowczyni akademicka przygotowująca przyszłych specjalistów dietetyków do pracy w zawodzie. Prowadzi również poradnię dietetyczną, w której pracuje z pacjentami zdrowymi i chorymi w każdym wieku wykorzystując doświadczenie kliniczne. 

Agnieszka Falborska

Dietetyk, wykładowca akademicki, copywriter medyczny. Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu na kierunku dietetyka. Prelegentka krajowych konferencji, autorka tekstów publikowanych m.in. w Magazynie Bieganie, a także specjalistycznym piśmie dla dietetyków Współczesna Dietetyka. W pracy kieruje się zasadą „Dawać wędkę zamiast ryby”, dlatego – zarówno w sieci, jak i poza nią – przede wszystkim zajmuje się edukacją dietetyczną. Prywatnie wielbicielka roślinnego gotowania i kuchennego minimalizmu. Najlepiej odpoczywa na górskim szlaku. Obszary szczególnych zainteresowań: żywienie w sportach wytrzymałościowych, dieta roślinna, psychologiczne aspekty żywienia oraz zaburzenia odżywiania.

Aleksandra Hyży

aleksandra hyzy dietetyk

Dietetyk, trener umiejętności miękkich, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Dietetyka (mgr) oraz studentka Zdrowia Publicznego (specjalność zarządzanie w ochronie zdrowia). Odbywała staże i praktyki na najlepszych oddziałach m.in. żywienia, pediatrii, onkologii, neurologii i diabetologii w Polsce. Ukończyła wiele szkoleń i uczestniczyła w projektach takich jak Liderzy Ochrony Zdrowia czy Healthcare Business Seminars. Posiada ogólnopolskie i międzynarodowe uprawnienia trenerskie umiejętności miękkich. Zawodowo edukuje, zachęca do zmiany nawyków, promuje zdrowie i obala popularne mity, szkoli i dba o rozwój umiejętności miękkich oraz work-life balance. Bierze udział w różnorodnych inicjatywach, wspiera aktywnych ludzi oraz promuje postawy obywatelskie i przedsiębiorcze. Prywatnie przyjemności dostarczają jej dobra kuchnia, książki i filmy z zakresu zarządzania i biznesu, taniec, spektakle teatralne i długie rozmowy przy domowym cieście, które uwielbia piec. Sama mówi o sobie „kobieta z misją, wizją i pasją

Anna Jasińska

Absolwentka Warszawskiego i Lubelskiego Uniwersytetu Medycznego, dietetyk kliniczny. Od ponad 12 lat pracuje z Pacjentami indywidualnymi. Prowadzi wykłady i prelekcje na temat zdrowego odżywiania, udziela porad w prasie. Swoją wiedzę uzupełnia uczestnicząc w licznych konferencjach z zakresu dietetyki i medycyny. W swojej pracy stara się przede wszystkim poznać i zrozumieć potrzeby drugiego człowieka. Zrozumienie i współpraca to według niej podstawa skutecznej interwencji dietetycznej. Przekazując wiedzę medyczną, przekłada ją na smaczne i proste w zastosowaniu zalecenia. Pasjonatka gotowania i poszukiwaczka nowych smaków, interesuje się holistycznym podejściem do zdrowia.

Agata Kosma

Agata-Kosma-dietetyk dla firm

Dietetyk kliniczny, absolwentka pięcioletnich studiów dietetycznych na Uniwersytetecie Jagiellońskim. Doświadczenie i umiejętności zdobywała między innymi w krakowskich i niemieckich szpitalach, poradniach dietetycznych i wielu placówkach dydaktycznych. Ze szkolnictwem zetknęła się też jako nauczyciel akademicki, zapoznając z obszarem dietetyki i żywienia osób zdrowych i chorych przyszłych pracowników służby zdrowia. Edukacja i doświadczenie zdobywane zarówno w Polsce jak i za granicą pozwala jej realizować się zawodowo w języku polskim i angielskim co spotyka się z uznaniem podopiecznych z różnych zakątków świata. Czynnie działa jako edukatorka żywieniowa na warsztatach i wykładach jak i w poradnictwie indywidualnym. Pomogła już wielu pacjentom, więc wie jak trudno jest odejść od utartych schematów żywieniowych, ale chętnie i skutecznie pomaga podopiecznym przejść tę drogę. Nie lubi dawać gotowych rozwiązań i uczy pacjentów samodzielności co pozwala na dopasowanie się do ich indywidualnych potrzeb i o wiele skuteczniejszą realizację wyznaczonych wcześniej celów. Jest przekonana, że dzięki odpowiednio dopasowanemu sposobowi odżywiania można zachować, poprawić, a nawet przywrócić zdrowie i tą myśl przekazuje w codziennej pracy.

Michalina Lubawy

Absolwentka studiów licencjackich, magisterskich i doktorskich na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu. Jej główna tematyka zainteresowań naukowych to wpływ odżywiania na stan zapalny w organizmie, wykorzystanie badań laboratoryjnych do monitorowania schorzeń dietozależnych oraz dietetyka pediatryczna. Autorka 10 artykułów naukowych, w tym 3 w czasopismach zagranicznych oraz jednego rozdziału punktowanego w książce. Czynny dietetyk, wykładowca i copywriter medyczny. Uwielbia prowadzić wykłady i edukacje pacjentów, a jej motto to „Nie decyduję za Ciebie, uczę jak samodzielnie dokonywać zdrowych wyborów”. Prywatnie miłośniczka podróży, narciarstwa, pływania i instruktorka windsurfingu.

Karolina Ferdyn

Mgr dietetyki, absolwentka Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Doświadczona specjalistka w zakresie konsultacji dietetycznych, prowadzenia wykładów i warsztatów oraz tworzenia indywidualnych planów żywieniowych dla swoich podopiecznych. Nieustannie poszerza swoją wiedzę, śledząc badania naukowe oraz uczestnicząc w konferencjach i szkoleniach branżowych. W swojej pracy udowadnia, że zdrowe odżywianie może być proste i przyjemne – bez restrykcyjnych zakazów. Jej filozofia opiera się na balansie, bo jak sama mówi w zdrowej diecie jest miejsce na niezdrowe produkty – kluczem jest umiejętne ich bilansowanie. Żywienie to jej pasja a w centrum jej zainteresowań znajduje się dietetyka sportowa oraz diety roślinne. Wolny czas spędza wspinając się, trenując pole dance lub ćwicząc na siłowni. 

Piotr Gawlista

Dietetyk kliniczny, absolwent Dietetyki na Wydziale Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Opolskiego i Uniwersytetu Jagiellońskiego. Doświadczenie zawodowe zdobywał w licznych szpitalach i placówkach medycznych. Specjalizuje się w psychiatrii żywieniowej, chorobach metabolicznych oraz dietoterapii w schorzeniach przewodu pokarmowego. Stawia na nieustanne poszerzanie wiedzy, m.in. na studiach podyplomowych z Neurodietetyki na Śląskim Uniwersytecie Medycznym – dynamicznie rozwijającej się dziedziny w Polsce, łączącej psychiatrię żywieniową, neurologię oraz leczenie zaburzeń odżywiania. W swojej praktyce pomaga pacjentom wymagającym specjalistycznych modyfikacji żywieniowych oraz osobom pragnącym poprawić stan zdrowia i zadbać o zbilansowaną dietę. Jego głównym celem jest skuteczna pomoc pacjentowi bez ryzyka szkody oraz osiągnięcie jak najlepszych efektów zdrowotnych.

Prywatnie pasjonuje się medytacją, psychosomatyką i technikami relaksacyjnymi. Uwielbia podróże oraz kuchnię włoską