Poznaj nasz zespół!
Chcesz wiedzieć, kto dokładnie odpowiada za realizację programów żywieniowych dla firm? Z przyjemnością przedstawiamy sylwetki naszych specjalistek.
Magdalena Kartasińska
Kierownik Działu Dietetycznego Dailyfruits, dietetyk kliniczny, edukator żywieniowy, wykładowca akademicki. Wraz ze sztabem dietetyków klinicznych edukuje pracowników firm z całej Polski w zakresie zdrowego odżywiania oraz wdraża i realizuje programy żywieniowe w organizacjach. Wiedzą i doświadczeniem z dziedziny dietetyki dzieli się również z pracodawcami biorąc udział w konferencjach i spotkaniach branżowych, poświęconych m.in. zagadnieniom HR. Nie powiela żywieniowych mitów – przekazując wiedzę bazuje na najnowszych doniesieniach naukowych inspirując słuchaczy przykładami z polskiego i zagranicznego rynku pracy. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie na kierunku Dietetyka. Autorka publikacji naukowych poświęconych tematyce żywienia. Wykładowczyni akademicka przygotowująca przyszłych specjalistów dietetyków do pracy w zawodzie. Prowadzi również poradnię dietetyczną, w której pracuje z pacjentami zdrowymi i chorymi w każdym wieku wykorzystując doświadczenie kliniczne.
Agnieszka Falborska
Dietetyk, wykładowca akademicki, copywriter medyczny. Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu na kierunku dietetyka. Prelegentka krajowych konferencji, autorka tekstów publikowanych m.in. w Magazynie Bieganie, a także specjalistycznym piśmie dla dietetyków Współczesna Dietetyka. W pracy kieruje się zasadą „Dawać wędkę zamiast ryby”, dlatego – zarówno w sieci, jak i poza nią – przede wszystkim zajmuje się edukacją dietetyczną. Prywatnie wielbicielka roślinnego gotowania i kuchennego minimalizmu. Najlepiej odpoczywa na górskim szlaku. Obszary szczególnych zainteresowań: żywienie w sportach wytrzymałościowych, dieta roślinna, psychologiczne aspekty żywienia oraz zaburzenia odżywiania.
Aleksandra Hyży
Dietetyk, trener umiejętności miękkich, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Dietetyka (mgr) oraz studentka Zdrowia Publicznego (specjalność zarządzanie w ochronie zdrowia). Odbywała staże i praktyki na najlepszych oddziałach m.in. żywienia, pediatrii, onkologii, neurologii i diabetologii w Polsce. Ukończyła wiele szkoleń i uczestniczyła w projektach takich jak Liderzy Ochrony Zdrowia czy Healthcare Business Seminars. Posiada ogólnopolskie i międzynarodowe uprawnienia trenerskie umiejętności miękkich. Zawodowo edukuje, zachęca do zmiany nawyków, promuje zdrowie i obala popularne mity, szkoli i dba o rozwój umiejętności miękkich oraz work-life balance. Bierze udział w różnorodnych inicjatywach, wspiera aktywnych ludzi oraz promuje postawy obywatelskie i przedsiębiorcze. Prywatnie przyjemności dostarczają jej dobra kuchnia, książki i filmy z zakresu zarządzania i biznesu, taniec, spektakle teatralne i długie rozmowy przy domowym cieście, które uwielbia piec. Sama mówi o sobie „kobieta z misją, wizją i pasją
Anna Jasińska
Absolwentka Warszawskiego i Lubelskiego Uniwersytetu Medycznego, dietetyk kliniczny. Od ponad 12 lat pracuje z Pacjentami indywidualnymi. Prowadzi wykłady i prelekcje na temat zdrowego odżywiania, udziela porad w prasie. Swoją wiedzę uzupełnia uczestnicząc w licznych konferencjach z zakresu dietetyki i medycyny. W swojej pracy stara się przede wszystkim poznać i zrozumieć potrzeby drugiego człowieka. Zrozumienie i współpraca to według niej podstawa skutecznej interwencji dietetycznej. Przekazując wiedzę medyczną, przekłada ją na smaczne i proste w zastosowaniu zalecenia. Pasjonatka gotowania i poszukiwaczka nowych smaków, interesuje się holistycznym podejściem do zdrowia.
Agata Kosma
Dietetyk kliniczny, absolwentka pięcioletnich studiów dietetycznych na Uniwersytetecie Jagiellońskim. Doświadczenie i umiejętności zdobywała między innymi w krakowskich i niemieckich szpitalach, poradniach dietetycznych i wielu placówkach dydaktycznych. Ze szkolnictwem zetknęła się też jako nauczyciel akademicki, zapoznając z obszarem dietetyki i żywienia osób zdrowych i chorych przyszłych pracowników służby zdrowia. Edukacja i doświadczenie zdobywane zarówno w Polsce jak i za granicą pozwala jej realizować się zawodowo w języku polskim i angielskim co spotyka się z uznaniem podopiecznych z różnych zakątków świata. Czynnie działa jako edukatorka żywieniowa na warsztatach i wykładach jak i w poradnictwie indywidualnym. Pomogła już wielu pacjentom, więc wie jak trudno jest odejść od utartych schematów żywieniowych, ale chętnie i skutecznie pomaga podopiecznym przejść tę drogę. Nie lubi dawać gotowych rozwiązań i uczy pacjentów samodzielności co pozwala na dopasowanie się do ich indywidualnych potrzeb i o wiele skuteczniejszą realizację wyznaczonych wcześniej celów. Jest przekonana, że dzięki odpowiednio dopasowanemu sposobowi odżywiania można zachować, poprawić, a nawet przywrócić zdrowie i tą myśl przekazuje w codziennej pracy.